Штампа

УСКОРО РЕНОВИРАЊЕ ШКОЛЕ

 

Из локалног буџета биће издвојена 33 милиона динара за реновирање наше школе. Новац ће бити уложен у адаптацију, реновирање и енергетску ефикасност објекта.

Према речима градоначелника Лесковца Горана Цветановића Техничка школа је постигла значајне резултате у раду и постала је центар, на само јужне и југоисточне Србије, наго и шире.

-Надам се да ће ново Министарство просвете, науке и технолошког развоја пратити потребе школа и тржишта и да ће дозволити увођење нових смерова и занимања за шта Техничка школа има кадар, истакао је Цветановић приликом боравка у нашој школи.

Takmicenje.jpg

Школа се подновила и 3Д штампачем за чију набавку је локална самоуправа издвојила 170 000, а сама установа 60 000 динара. На овај начин ученици који похађају машинску и електро струку након моделирања елемената и склопова машина и уређаја на компјутеру моћи ће да одштампају у простору, виде како то изгледа и где се, евентуално, морају извршити корекције. Производ на 3Д штампачу прави се од пластике али се може израдити и од других материјала.

-Овим штампачем омогућujeмo нашим ученицима и професорима да још више развијају предузетнички дух чиме дајемо допринос развоју локалне заједнице, истакао је директор школе Славољуб Станојевић.
3D.jpg

 

Ученици наше школе са професором Ивицом Ристићем, који је творац идеје, направили су и мини голф од старих клупа и итисона. За куповину лоптица и штапова школа је издвојила 20 000 динара.

Sala.jpg

Мини голф смештен је у фискултурној сали, а током лета ће се изнајмљивати

Штампа

Школа данас

Данас је Техничка школа Раде Металац највећа васпитно образовна институција у Јабланичком и Пчињском управном округу, односно највећа средња школа и по броју ученика и по броју одељења.


Brosura 2013 2014У школској 2013/14. години школа има 49 одељење са око 1250 ученика. Поред дугогодишње традиције у образовању, школа поседује и изузетно стручни наставни кадар како за стручне тако и за општеобразовне предмете. Школа је опремљена савременим радионицама, лабораторијама и кабинетима са потребним збиркама учила и наставним средствима . За потребе физичког васпитања и спортских такмичења школа има фискултурну салу. У школској медијатеци могу се наћи дела из белетристике, посебно прописане лектире али и стручни часописи. У оквиру медијатеке је и интернет клуб у коме ученици током целог дана могу крстарити интернетом. Поседујемо богату збирку ђачких радова. Ту су и многобројини пехари, плакете, медаље и дипломе са такмичења, сусрета и фестивала. Поред редовне наставе у школи постоји и велики број секција које ученицима пружају додатна знања и интересовања.