Штампа

ПОХВАЛА ТЕХНИЧКОЈ ШКОЛИ НА УПИСНОЈ ПОЛИТИЦИ

Лесковац, 05.03.2015. - Пословна политика лесковачке Техничке школе „Раде Металац“ јавно је похваљена од стране Министарства просвете, науке и технолошког развоја када је реч о осмишљавању уписне политике школе за наредну школску годину која прати потребе тржишта рада Града Лесковца па и шире.

Годинама уназад води се рачуна и о интересовању деце за трећи степен машинске, електротехничке и саобраћајне струке за које Техничка школа образује кадар што је још један разлог да ова установа од стране ресорног министарства добије епитет изузетно одговорне.

3

-Похвала коју смо добили на састанку представника Министарства просвете и директора средњих школа са територије школских управа Лесковац и Ранилуг само је још један показатељ да начин на који осмишљавамо план уписа иде у корак са потребама тржишта рада Јабланичког округа као и са тенденцијама развоја друштва у Србији, рекао је директор Техничке школе „Раде Металац“ Славољуб Станојевић.

С тим у вези од наредне школске године Техничка школа нуди ново занимање – техничар за роботику за које постоје уверења да ће интересовање ученика бити веће од очекиваног.