Штампа

Бришемо границе

Павле Костић, ученик 2. разреда, пласирао се на међународно такмичење "Пословни изазов" западног Балкана, које се ове године одржава у априлу у Хрватској. Својим успехом је само потврдио традицију предузетништва у ТШ "Раде Металац" дугу једну деценију.

brisemo-granice1 brisemo-granice2

Ученик је осмислио идеју о иновативним плочама са сензорима постављеним дуж маратонских стаза, чија енергија се не потроши током маратона иде у кондензаторске батерије, а за потребе београдског маратона.

 
 

 

 

Штампа

Ученице Мина Миленковић и Марта Стојановић вратиле су се са укупно 7 медаља.

Светско првенство у каратеу одржано је од 23.11. до 26.11.2023. године у Београду. Учешће је узело 1380 такмичара из 27 земаља света.

Ученице Мина Миленковић и Марта Стојановић вратиле су се са укупно 7 медаља.

Мина-Миленковић-и-Марта-Стојановић-2

Мина Миленковић освојила је 3 златне, 2 сребрне и 1 бронзану, медаљу. Марта Стојановић је освојила 1 златну медаљу и 4. место. Овим поводом уприличен је пријем у управи школе и упућене честитке и жеље да остваре све циљеве и снове.

Мина-Миленковић-и-Марта-Стојановић-4 Мина-Миленковић-и-Марта-Стојановић-5 Мина-Миленковић-и-Марта-Стојановић-6

Мина-Миленковић-и-Марта-Стојановић-1 Мина-Миленковић-и-Марта-Стојановић-3

Штампа

Посета Електронском факултету у Нишу- 16. IEEESTEC конференција

Дана 23. новембра 2023.године реализовано је студијско путовање ученика четвртог разреда наше школе. Ученици су, у пратњи наставника Татјане Динић, Саше Станковића и Игора Трајковића, присуствовали студентској конференцији „IEEESTEC – 16th Student Projects Conference“ на Електронском факултету у Нишу.

IEEE 1

Међу осамдесет радова и сто двадесет пет аутора, нашу школу је представљао  рад „Сушара за сушење шљива“  ученика Бате Анђелковића (IV-7), Лазара Пешића (IV-7) и Тамаре Митровић (III-7), са ментором наставником Игором Трајковићем.  Њихов рад, објављен у зборнику радова (каталогизација ISBN: 978-86-6125-273-0), комисија је наградила као рад са највећим иновационим потенцијалом, а учесници другом наградом својим гласовима 

               IEEE 3  IEEE_2.jpg   

Наши ученици су имали прилику да учествују у радионици из области аутоматике и да виде чиме се баве њихове старије колеге, као и њихови другови из других градова. Ученица Тамара Митровић је добила сертификат  „IEEE Women In Engineering“ као подршку девојчицама да се баве инжењерством.

               IEEE 4      IEEE 6