Штампа

Посета Електронском факултету у Нишу- 16. IEEESTEC конференција

Дана 23. новембра 2023.године реализовано је студијско путовање ученика четвртог разреда наше школе. Ученици су, у пратњи наставника Татјане Динић, Саше Станковића и Игора Трајковића, присуствовали студентској конференцији „IEEESTEC – 16th Student Projects Conference“ на Електронском факултету у Нишу.

IEEE 1

Међу осамдесет радова и сто двадесет пет аутора, нашу школу је представљао  рад „Сушара за сушење шљива“  ученика Бате Анђелковића (IV-7), Лазара Пешића (IV-7) и Тамаре Митровић (III-7), са ментором наставником Игором Трајковићем.  Њихов рад, објављен у зборнику радова (каталогизација ISBN: 978-86-6125-273-0), комисија је наградила као рад са највећим иновационим потенцијалом, а учесници другом наградом својим гласовима 

               IEEE 3  IEEE_2.jpg   

Наши ученици су имали прилику да учествују у радионици из области аутоматике и да виде чиме се баве њихове старије колеге, као и њихови другови из других градова. Ученица Тамара Митровић је добила сертификат  „IEEE Women In Engineering“ као подршку девојчицама да се баве инжењерством.

               IEEE 4      IEEE 6

Штампа

Фестивал дигиталних остварења 2023

Фестивал дигиталних остварења (ФЕСТ-ДОСТ) је манифестација (хибридног или комплетног) дигиталног стваралаштва деце и младих у више врста уметности: ликовној и музичкој уметности и креирању мултимедијалног садржаја. Тема овогодишњег фестивала била је "Спомен-парк Револуције".

Ученици наше школе узели су активно учешће у свим категоријама ове манифестације и том приликом су освојили два прва места. У категорији аудио реклама, прво место је освојио Вељко Јанковић, а у категорији видео реклама,прво место је освојио Матеја Аргировић. Ментор-наставник је била Радмила Јанковић,вођа секције за мултимедије. Ученици и ментор су добили вредносне ваучере компаније "Техноманија".

FEST

Штампа

Републичко такмичење – историја

Немати један предмет у наставном програму није разлог не обогатити додатно своје знање.
То је управо доказао Немања Ђорђевић, ученик другог разреда наше школе (II-5), који је својим залагањем дошао до учешћа на Републичком такмичењу у области историје, одржаном 20.05.2023. године у Пожаревцу.

Немања је освојио седмо место, које дели са још једним такмичарем. Све похвале Немањи за учешће и пласман!

republicko-takmicenje