Штампа

ОДРЖАНО НАЈМАСОВНИЈЕ ТАКМИЧЕЊЕ ИЗ МАТЕМАТИКЕ

У Техничкој школи „Раде Металац“ одржано општинско такмичење из математике ученика оновних школа са територије Града Лесковца.Знање из математике одмерило више од 500 ученика.

Техничка школа „Раде Металац“ била је домаћин и логистичка подршка најмасовнијем такмичењу ученика из математике које су организовали Министарство просвете, науке и технолошког развоја, Друштво математичара Србије и лесковачка Основна школа „Вук Караџић“,

Такмичења из математике окупило је преко 500 ученика основних школа од III дo VIII разреда.

Такмичење су отворили начелник Школске управе Лесковац Томислав Симоновић и начелница Управе за друштвене делатности Града Сузана Станковић Илић.

Slikatakmicenje

На конференцији за новинаре одржаној у Медија центру Техничке школе начелник Симоновић, начелница Станковић Илић и директор ОШ „Вук Караџић“ Ненад Ивановић најавили су отварање одељења за талентоване математичаре у овој оновношколској образовној станови за талентоване ученике у седмом и осмом разреду.

Одељење ће заживети наредне школске године и једино је оваквог типа на територији Јабланичког и Пчињског управног округа што ђацима, пре свега из Лесковца и околине, пружа велику могућност за стицање вишег новоа знања из природних наука, чуло се вом приликом.

Радиће се по програму математичке гимназије, укупан фонд часова се неће мењати само ће бити повећан број часова математике.

У ОШ „Вук Караџић“ већ годинама уназад реализује се Школа математике захваљујући Активу учитеља и наставника ове али и професорима Техничке школе „Раде Металац“.

Прелиминарни резултати по разредима су:

Трећи разред                                   Шести разред

Четврти разред                                Седми разред

Пети разред                                     Осми разред