Штампа

ТЕСЛА ИНФО КУП

21.03.2015.г.

У нашој школи данас је одржан други круг такмичења ученика основних школа јужног дела Србије из информационих технологија Tесла инфо куп 2015. Циљ такмичења је популаризација модерних информатичких и комуникационих технологија.

Skola.jpg

Такмичење је, у Техничкој школи „Раде Металац“ као школи домаћину, почело у 10 часова. Регионално такмичење Тесла инфо куп 2015 окупило је преко 70 ученика седмог и осмог разреда из Лесковца, Прокупља, Бојника, Мерошине, Мале Плане, Житорађе, Пирота, Врања, Блаца... Отприлике у исто време такмичење је почело и у Нишу, Зајечару, Новом Саду,Бечеју, Кули,Београду, Крагујевцу...

Републичко такичење – ФИНАЛЕ – биће одржано априлу у просторијама ЕТШ „Никола Тесла“ у Нишу.

 

tik2014.jpg

 

Такмичење се организује у оквиру пројекта „Информационо комуникационе технологије у служби такмичења ученика основних школа из области рачнарства и информатике“. Организатори такичења су Министарство просвете, науке и технолошког развоја и нишка Електротехничка школа „Никола Тесла“ у партнерству са Педагошким друштвом информатичара Србије и суфинансијером Министарством спољне и унутрашње трговине и телекомуникација.

Ово такмичење први пут је одржано 2011. године као ревијално да би 2012. стекло републички ранг.