Штампа

Општинско такмичење ученика Основних школа из математике

Техничка школа је и ове године домаћин Општинског такмичења ученика Основних школа, које организје Министарство просвете и Друштво Математичара Србије. У нашем граду, ове године организатор такмичења је Основна школа "Вук Караџић". Ово је до сада најмасовније такмичење ученика основних школа. На такмичењу учествује укупно 532 ученика основних школа од трећег до осмог разреда.

Основне школе нису у могућности да организују овако масовно такмичење, а како је наша школа највећа школа у Јужноморавском региону, већ више година уназад  смо домаћини оваквих такмичења. Иначе, Техничка школа има велики број разних активности. Ми смо једина средња школа у граду која  од 2013. године, значи већ четири године, организује такмичење из математике Мислиша за ученике средњих школа, друштва математичара Архимедес. Поред тога, почевши од прошле године у нашој школи се организује и такмичење из математике Кенгур за ученике средњих школаДруштва математичара Србије.

За време одржавања такмичења у нашој школи, Сузана Цветановић, Бојана Стојиљковић и Aнгела Митић Младеновић, одржале су презентацију наученог са зимских семинара. Један од семинара је семинар Друштва математичара Србије који се ове године одржао у Београду. Ово је добра прилика да се колегама пренесу искуства са овог семинара за унапређење наставе.

Како већ дуже време Лесковац нема подружницу Друштва математичара, а постоји иницијатива више колега из наше школе, као и из неких других школа,  после презентације покренута је инцијатива о оснивању подружнице у Лесковцу. У зависности од  договора, могуће је да се Оснивачка скупштина подружнице одржи у време Окружног такмичења ученика основних школа.  Директор наше школе Станојевић Славољуб ће помоћи око техничке реализације за одржавање Оснивачке скупштине и даљег обавештавања свих основних и средњих школа, као и факултета. 

Прелиминарни резултати са Општинског такмичења:

трећи разред                   задаци за трећи разред           решења за трећи разред

четврти разред                               четврти разред                         четврти разред

пети разред                                    пети разред                              пети разред

шести разред                                  шести разред                            шести разред

седми разред                                  седми разред                            седми разред

осми разред                                    осми разред                             осми разред 

Приговори на број бодова могу се доставити до 01.03.2016. године и то:

за пети, шести, седми и осми разред до 11 сати, а за трећи и четврти разред до 12 сати.