Штампа

ОБЕЛЕЖЕН ДАН НАУКЕ У ЛЕСКОВЦУ

10.07.2016.

Дан науке у Лесковцу и годишњица рођења Николе Тесле обележен је радионицама и предавањима у Научном клубу у Центру за стручно усавршавање у образовању. Учешће у обележавању узели су ученици и професори наше школе.

C

За ученике од првог до четвртог разреда основних школа Драган Голубовић, професое физике и Јелена Момчиловић, професор ТИО одржали су радионицу „Мистерија игре“.

О изградњи Теслиног центра у Лесковцу говорио је дипл. инг. Слободан Ђорђевић, координатор Удружења „Теслин торањ у Србији“.

Професори и ученици наше школе за све заинтересоване грађане представили су научне радове: макету Теслиног трансформатора, „Левитирајући глобус“, ЛЕГО робота, звучни производ за проналажење затурених ствари „Трагач“, индикатор тока часова и одмора у школикао и наставна средства међу којима и 3Д штампач који је изазвао велико интересовање пре свега младих.

B A

Дан науке у Научном клубу у Лесковцу пратила је изложба Удружења „Теслин торањ у Србији“ поставком новог експоната ЦПН – а „Ласерска раван“ као и интерактивна радионица астрономије – посматрање звезданог неба коју је водио дипл.астрофизичар Војислав Грујић.

Штампа

160 ГОДИНА ОД РОЂЕЊА НИКОЛЕ ТЕСЛЕ

 9.6.2016.г. -Теслин дан

 Поводом 160 година од рођења Николе Тесле у Народном музеју у Лесковцу, одржана је пета по реду манифестација ''Теслин дан''.

 

  160

Свој допринос обележавању овог догађаја дали су и ученици и наставници Техничке школе ''Раде Металац''.

Александар Глигоријевић , ученик образовног профила електротехничар мултимедија, представио је филм 58376 Теслиних дана који је награђен на конкурсу Енергију штедим Ја више вредим 6.

58376

У галерији музеја ученици су изложили своју макету Теслиног трансформатора, ученички рад ''Левититајући глобус'' и ЛЕГО робота који су изазвали велико интересовање свих присутних. 

 

ТТ1LG