Штампа

Обавештење о уплатама за екскурзију 2024.

Поштовани родитељи,

уплате рата за матурантску екскурзију 2024. године потребно је извршити у складу са подацима приказаним на сликама.

Обавезно наведите ОДЕЉЕЊЕ како би одељењске старешине лакше усагласилe уплате са благајницом.

Потребно је да након уплате, доказ о уплати, у папиру или електронским путем доставите одељењском старешини како би имао евиденцију коју треба усагласити са изводима.

Друга слика је пример попуњене уплатнице.

Uplatnica blanko

Uplatnica primer

 

 

Штампа

Сусрет са уметношћу Саве Шумановића

Ученици наше школе су  још једном присуствовали догађајима у области културе који се организују у нашем граду.  У Лесковачком културном центру приређена је изложба радова прослављеног сликара из Шида, Саве Шумановића.

Sumanovic 1 Sumanovic 2

У галерији ЛКЦ-а представљена су нека од најпознатијих дела  овог великана српског сликарства: „Шидска црква“, „Луксембуршки парк“, „Берба грожђа“, „Млади пар на клупи“, и наравно, чувени шидски зимски мотиви.  И поред тога што је већ био познат и признат у европским сликарским круговима, то га није спасило трагичне судбине  - као и многи Срби, страдао је од усташке каме 1942. године.

Sumanovic 3

Поставка је отворена до 29. децембра, тако да сви они који још увек нису посетили изложбу, имају прилике да уживају у уметности Саве Шумановића.

Sumanovic 4

Мирјана Колаковић Дунђеровић

 
Штампа

Међународни дан матерњег језика 21. фебруар

Широм света обележава се овај датум од 1999. године када је УНЕСКО овај дан прогласио Даном матерњег језика, у знак сећања на студенте који су убијени тога дана 1952. године у источном Пакистану.

   

Medjunarodni-dan-maternjeg-jezika

У школској библиотеци обележен је Дан матерњег језика. Зорица Стојановић, професор руског језика и књижевности, имала је уводну реч и презентацију на тему: Матерњи језик и његов значај за очување идентитета народа који се њиме служи.


Чланови библиотечке секције читали су по избору песме познатих аутора. Обележавању овог датума присуствовали су ученици II-8 као и колеге: Марина Николић, професор енглеског језика и Небојша Маринковић, професор музичке уметности.