Штампа

У школској библиотеци обележен је Светски дан детета под слоганом: ,,Једнаке шансе за сву децу“.

20.11.2023. године
Светски дан детета је годишњи међународни догађај који се обележава 20. новембра. Генерална скупштина УН усвојила га је 1954. године са циљем да се у свим државама слави истог дана. Промовише међусобну сарадњу и разумевање међу децом и добробит деце у свету.

Овај дан се обележава да би се скренула пажња јавности на обавезе друштва према деци, као и на актуелне проблеме са којима се деца суочавају.

                       jednake-sanse-za-svu-decu1    jednake-sanse-za-svu-decu2

У школској библиотеци реализована је радионица коју су осмислили Небојша Маринковић, професор музичке културе и Зорица Стојановић, професор руског језика и књижевности. Радионици су присуствовали ученици III-2 и IV-8. Промовисани су основни принципи о правима детета: право на живот, опстанак и развој, најбољи интерес детета, право на партиципацију као и право на недискриминацију.

Ученици су били активни током радионице, дискутовали о правима детета, о томе која су права детета најугроженија код нас и у свету. Потребно је обезбедити једнаке шансе за сву децу, закључак је на крају радионице.

Штампа

Међународни дан толеранције 2023.

     У школској библиотеци обележили смо Међународни дан толеранције под слоганом: ,, Сви различити, а сви равноправни“.
Сви имамо право да будемо оно што јесмо, као што и други људи имају право на своју посебност.
Толеранција је поштовање, прихватање и уважавање богатства различитости у културама, обичајима, мишљењима, ставовима, религијској припадности, боји коже, начину изражавања... Толеранција је хармонија у различитостима. Потребно је само прихватити да нисмо сви исти и да је лепота управо у томе.
Поводом међународног дана толеранције у школској библиотеци реализована радионицаса ученицима II-8 и   II-4. Радионицу су осмислили Небојша Маринковић, професор музичке културе и Зорица Стојановић, професор руског језика и књижевности. Током радионице ученици су са професорима дискутовали на тему толеранције, упознали се са новим појмовима и на тај начин представили значај толеранције у нашој школи. Закључак ученика и наставника је да заједно треба да градимо културу мира, толеранције и разумевања, као и да радимо на стварању толерантног друштва које уважава различитости и свима пружа једнаке шансе и могућности.

Screenshot 20231115 111818

Штампа

Посета сајму књига 2023

Дана 26.10. ученици трећег разреда уз пратњу наставника посетили су Сајам Књига и Авалски торањ у Београду. Ученици су имали прилике да посете штандове различитих издавача и обогате своје библиотеке.  На Авалском торњу уживали су у погледу Београда и околине. Ученици и наставници су се вратили задовољни и пуни утисака.

0-02-05-ff20efe3b259bdb276bc7f44d9a6e9f0151923d47e38ccdd9db267fd83b6c6e3 f0ee8744fac47dae

Још чланака...