Штампа

Светски дан књиге и ауторских права

У уторак, 23.04. у школској библиотеци обележен је Светски дан књиге и ауторских права под слоганом: ,,Књига је моћ". УНЕСКО је на Генералној конференцији одржаној у Паризу 1995.године донео одлуку о обележавању овог датума. Светска престоница књиге за 2024. годину је Стразбур. Чланови библиотечке секције учествовали су у реализацији активности обележавања овог датума.

svetski-dan-knjige

Час је посвећен разговору о књигама, разгледању и изнајмљивању нових књига, као и неговању љубави према књизи, развијању читалачких навика, подстицању ученика на самосталан избор књига за читање, мотивисању ученика да истражују различите жанрове књига и на тај начин откривају своје афинитете. Водили смо занимљиву дискусију и разменили искуства у читању лектире. Подсетили смо се на садржај недавно прочитаних књига.

Пријатни тренуци заслађени су бомбонама, а час је настављен тако, што су ученици читали песме домаћих аутора, поједини су прочитали и своје песме.
Закључили смо да је књига моћ, магични сан у нашим рукама, чаролија која нам омогућава путовање кроз време. Књига је сјај и унутрашња лепота душе.
Ученике је на ово интересантно путовање водила Зорица Стојановић, професор руског језика и књижевности.
ВИДИМО СЕ У БИБЛИОТЕЦИ!