Штампа

Посета Електронском факултету у Нишу- 16. IEEESTEC конференција

Дана 23. новембра 2023.године реализовано је студијско путовање ученика четвртог разреда наше школе. Ученици су, у пратњи наставника Татјане Динић, Саше Станковића и Игора Трајковића, присуствовали студентској конференцији „IEEESTEC – 16th Student Projects Conference“ на Електронском факултету у Нишу.

IEEE 1

Међу осамдесет радова и сто двадесет пет аутора, нашу школу је представљао  рад „Сушара за сушење шљива“  ученика Бате Анђелковића (IV-7), Лазара Пешића (IV-7) и Тамаре Митровић (III-7), са ментором наставником Игором Трајковићем.  Њихов рад, објављен у зборнику радова (каталогизација ISBN: 978-86-6125-273-0), комисија је наградила као рад са највећим иновационим потенцијалом, а учесници другом наградом својим гласовима 

               IEEE 3  IEEE_2.jpg   

Наши ученици су имали прилику да учествују у радионици из области аутоматике и да виде чиме се баве њихове старије колеге, као и њихови другови из других градова. Ученица Тамара Митровић је добила сертификат  „IEEE Women In Engineering“ као подршку девојчицама да се баве инжењерством.

               IEEE 4      IEEE 6

Штампа

У школској библиотеци обележен је Светски дан детета под слоганом: ,,Једнаке шансе за сву децу“.

20.11.2023. године
Светски дан детета је годишњи међународни догађај који се обележава 20. новембра. Генерална скупштина УН усвојила га је 1954. године са циљем да се у свим државама слави истог дана. Промовише међусобну сарадњу и разумевање међу децом и добробит деце у свету.

Овај дан се обележава да би се скренула пажња јавности на обавезе друштва према деци, као и на актуелне проблеме са којима се деца суочавају.

                       jednake-sanse-za-svu-decu1    jednake-sanse-za-svu-decu2

У школској библиотеци реализована је радионица коју су осмислили Небојша Маринковић, професор музичке културе и Зорица Стојановић, професор руског језика и књижевности. Радионици су присуствовали ученици III-2 и IV-8. Промовисани су основни принципи о правима детета: право на живот, опстанак и развој, најбољи интерес детета, право на партиципацију као и право на недискриминацију.

Ученици су били активни током радионице, дискутовали о правима детета, о томе која су права детета најугроженија код нас и у свету. Потребно је обезбедити једнаке шансе за сву децу, закључак је на крају радионице.

Штампа

Хоризонтална размена

11.10.2023. Бор

У оквиру пројекта ''Заједно ка средњој школи'', представници наше школе посетили су Машинско-електротехничку школу у Бору.

                       Zkss bor 2      Zkss bor 1  

Током ове студијске посете разговарали смо о изазовима и позитивним искуствима из пројекта. Разменили смо искуства у изради индивидуалних планова подршке, раду транзиционих клубова као и промоцији образовних профила у основним школама

Zkss bor 4

Штампа

Међународни дан толеранције

18.11.2023. године

Поводом 17. новембра,Међународног дана толеранције,Тим за подршку ученицима и Вршњачки тим реализовали су радионицу о "Толеранцији и дискриминацији".

Водитељи радионице били су педагог школе Драгана Николић и чланови вршњачког тима Павле Костић и Данило Вучић.

Mdt

 

Учесници радионице били су ученици другог разреда. Ученици су били активни током радионице и научили да треба поштовати, прихватити и уважити нечије право на различитост у сваком смислу.