Штампа

Прва Мејкерс конференција

Врњачка Бања, 24-25. октобра 2023. године,  хотелу Цептер

Директор школе Данко Данковић, помоћник директора Игор Асић и координатор Мејкерс лаба Саша Илић, са још 50 наставника и директора школа које су већ добиле, или ће до краја године, добити своје Мејкерс лабове, окупили су се у Врњачкој Бањи како би се по први пут повезали на једном месту, разменили искуства и стекли нека нова знања и вештине које ће им помоћи у настави и што квалитетнијем коришћењу Мејкерс лабова. 

MK 24-25.10.2023

У радној и отвореној атмосфери, представљени су програми, такмичења и пројекти за нову школску годину, које ће Група за образовање, заједно са школским тимовима, спроводити у текућој школској години. Посебну пажњу су заокупила предавања и радионице које покривају савремена знања која су до скоро била доступна светким компанијама или великим универзитетима и институтима, попут design thinking-a или неуронаучних експеримената.

 

Штампа

Одговорност деце и одраслих

Тим за заштиту ученика од насиља организовао је радионицу на тему: "Одговорност деце и одраслих".

Odgovornost-dece-1 Odgovornost-dece-2

Радионицу су осмислили и реализовали Небојша Маринковић, професор музичке културе и уметности и Зорица Стојановић, професор руског језика и књижевности. Радионица је реализована у Мејкерс лаб-у. Учествовали су ученици 1/6 и 1/8 .

Odgovornost-dece-3 Odgovornost-dece-4

Уводну реч имао је колега Небојша Маринковић, потом су ученици одгледали филм из серијала Слободна зона: ,,Деца са станице лењинградски“. Након тога се са ученицима разговарало о свим облицима занемаривања, злостављања и злоупотребе деце, који су приказани на филму. Завршну реч имала је Зорица Стојановић.

Штампа

Дана планете Земље

Поводом Дана планете Земље који се обележава 22.априла са ученицима I-9 и III-4 одржана је радионица у просторији Мејкерс лаб у присуству проф.Јадранке Петковић Анђелковић и проф. Светлане Марјановић.

Dan planete 1 Dan planete 2

Ученици су у оквиру радионице презентовали своје идеје о заштити животне средине. Циљ радионице је подизање свести о важности очувања животне средине.

Dan planete 3

Још чланака...