Штампа

УВОДИ СЕ НОВ ОБРАЗОВНИ ПРОФИЛ – ТЕХНИЧАР ЗА РОБОТИКУ

Од наредне школске године наша установа уписаће 30 ученика на посве новом профилу – Техничар за роботику. Министарство просвете, науке и технолошког развој дало је сагласност, а ових дана школи ће стићи и акредитација за нови образовни профил.

Техничар за роботику је профил у четворогодишњем трајњу школовања, а ученици ће стећи знања за коришћење рачунара, конструисање машинских елемената, склопова и подсклопова применим рачунара, креирање и реализацију програма за управљање роботом рекао је директор школе Славољуб Станојевић гостијући у емисији „Наши гости“ РТВЛ „Наша“.

tr

Штампа

ПОХВАЛА ТЕХНИЧКОЈ ШКОЛИ НА УПИСНОЈ ПОЛИТИЦИ

Лесковац, 05.03.2015. - Пословна политика лесковачке Техничке школе „Раде Металац“ јавно је похваљена од стране Министарства просвете, науке и технолошког развоја када је реч о осмишљавању уписне политике школе за наредну школску годину која прати потребе тржишта рада Града Лесковца па и шире.

Годинама уназад води се рачуна и о интересовању деце за трећи степен машинске, електротехничке и саобраћајне струке за које Техничка школа образује кадар што је још један разлог да ова установа од стране ресорног министарства добије епитет изузетно одговорне.

3

-Похвала коју смо добили на састанку представника Министарства просвете и директора средњих школа са територије школских управа Лесковац и Ранилуг само је још један показатељ да начин на који осмишљавамо план уписа иде у корак са потребама тржишта рада Јабланичког округа као и са тенденцијама развоја друштва у Србији, рекао је директор Техничке школе „Раде Металац“ Славољуб Станојевић.

С тим у вези од наредне школске године Техничка школа нуди ново занимање – техничар за роботику за које постоје уверења да ће интересовање ученика бити веће од очекиваног.

Штампа

МИНИСТАРСТВО УВОДИ ПРАГ ЗНАЊА ЗА УПИС У ПРВИ РАЗРЕД СРЕДЊЕ ШКОЛЕ

Лесковац, 05.03.2015. – Ове године за упис у први разред средње школе водиће се рачуна о прагу знања о чијем нивоу Министарство просвете, науке и технолошког развоја интензиво размишља . Наредних дана изаћи ће и са конкретним предлогом.