Штампа

Одбојкашка бронза

На општинском школском првенству у одбојци, одржаном 18.12.2019. године, екипа Техничке школе „Раде Металац“ освојила је треће место. Екипа Гимназије освојила је прво место, а Економска школа била је другопласирана.

Наша школа у овом такмичењу имала је представнике у мушкој и женској категорији.

odbojka bronza2

Први део такмичења играо се у нашој школи где је такмичење и одржано, а финалне утакмице игране су у СРЦ „Дубочица“. Резултатом 2:1 ученици наше школе су изгубили и од екипе Гимназије и Економске школе.

Ученице су такмичење завршиле у ¼ финалу јер су изгубиле од екипе Трговачко-угоститељске школе резултатом 2:0.

odbojka bronza1

Вођа екипе Техничке школе „Раде Металац“ задужен за одбојку је професор Бојан Недељковић.

Штампа

Успех наших ђака у спорту

Кошаркашка екипа омладинаца Техничке школе „Раде Металац“ освојила је друго место на међуокружном такмичењу одржаном у Врању 6. децембра 2019.године. У финалу сусрела се са екипом Економске школе града домаћина, при чему је утакмица завршена резултатом 39:42 у корист домаћина.

ucenici

Овој финалној утакмици претходило је учешће на општинском такмичењу на коме су представници наше школе освојили прво место победивши лесковачку Економску школу резултатом 70:49. Кошаркашка екипа је освојила такође прво место победивши екипу Техничке школе из Бојника резултатом 52:36. На окружном такмичењу.

Штампа

Школско такмичење из математике 2019-2020

Један од првих догађаја који је обележио почетак ове календарске године је школско такмичење из математике, које је одржано 09.01.2020. То је прво такмичење ове године, у низу такмичења из математике која ће сe одржати у Техничкој школи.

На школско такмичење је изашло око 50. ученика из свих разреда, а најбољи ученици ће нашу школу представљати на општинском такмичењу, које ће се одржати  у 18.01.2020. са почетком у 10 сати.

Из првог разреда: Данило Јовановић I5

Ученици другог разреда: Светислав Вељковић II5 и Никола Ђокић II

из трећег разреда: Душан Димитријевић III5, Душан Павловић III5 и Марко Трајковић III9 и из

четвртог разреда: Зорица Пешић IV5, Илија Спасић IV5, Андрија Илић IV5, Марија Ивковић IV5, Слободан Станковић IV5, Воин Јањић IV5, Сташа Крстић IV6 и Милан Миљковић IV6 

Честитамо пласираним ученицима и желимо им успех на наредним нивоима такмичењима.

Координаторка одржаног школског такмичења је Ангела Митић Младеновић, задатке спремиле: Бојана Стојиљковић, Ивана Момировић, Сузана Цветановић и Ангела Митић Младеновић, а у реализацији такмичења и раду комисије за преглед учествовали и Душанка Срећковић и Миљан Илић.

 

Штампа

Добитници Октобарске награде

За изузетне резултате постигнуте током школовања и за промоцију града Лесковца, ученици наше школе: Никола Марковић (IV године образовног профила електротехничар енергетике) и Душан Димитријевић (III године образовног профила електротехничар информационих технологија) добили су Октобарске награде. Ово највеће признање града уручено им је на свечаној седници Скупштине града Лесковца, одржане у сали Народног позоришта, којом је обележен дан града Лесковца, 11. октобар.

1

„Награда коју сам добио, представља ми обавезу да оправдам указано поверење кроз даљи рад, образовање и примерно владање“, каже Никола.

За Душана Октобарска награда представља материјализацију постигнутих успеха.

„Она је и показатељ бриге града Лесковца према успешним младим људима“, истиче Душан.

Штампа

Такмичења из математике у овој и претходној школској години

У претходној школској години, више од 70 ученика наше школе је учествовало на разним такмичењима из математике. Почевши од школског такмичења, учествовали су на Општинско и Окружно такмичење у организацији Друштва математичара Србије и Подружнице Јабланички округ и такмичили се са ученицима гимназија по програму гиманзија. Затим је уследило такмичење „Мислиша2 у организације математичког друштва Архимедес и на крају такмичење „Кенгур без граница“ у организацији ДМС.

zahvalnica

На школском такмичењу најбоље пласирани ученици су нашу школу представљали на Општинском такмичењу из првог разреда Никола Ђокић, Светислав Вељковић, Милица Стојановић, из другог разреда Душан Димитријевић, Алекса Јовановић, Душан Павловић, Душан Благојевић, Јована Јовановић, Давид Станојевић, Никола Великов Антонина Михајловић, Александар Крстић, Мина Јовановић, Вељко Филиповић, из трећег разреда Зорица Пешић, Андрија Илић, Лука Марковић, Илија Спасић, Воин Јањић Слободан Станковић, Михајло Михајловић, Милан Миљковић, Дарко Николић и из четвртог разреда Вељко Цветковић и Богдан Живковић.

Никола Ђокић и Светислав Вељковић освојили су другу награду на Општинском такмичењу, Душан Димитријевић прву награду, Воин Јањић друго место, Илија Спасић четврто место.

На Окружном такмичњу Светислав Вељковић Похвалу, Душан Димитиријевић другу награду

Илија Спасић треће место Слободан Станковић четврто.

На такмичење „Мислиша“ изашло 9 ученика првог, 35 ученика другог разреда, 18 ученика трећег и 3 ученика четвртог разреда. Ђокић Никола, Марковић Лука и Пешић Зорица добили похвале за постигнуте резултате.

На такмичење „Кенгур без граница“ укупно изашло 3 ученика четвртог разреда, 10 ученика трећег разреда, 4 ученика другог  разреда. Марковић Лука освојио прву награду и Пешић Зорица  другу награду и тиме се пласирали на Државно финале такмичења. Милошевић Вељко II4 ,  Вељко Цветковић IV6,  Богдан Живковић  IV6  добили Похвале за постигнуте резултате.

Ове године актив  математике чине професори: Небојша Здравковић, Ненад Стаменковић, Сузана Цветановић, Ангела Митић Младеновић, Бојана Стојиљковић, Ивана Момировић, Марија Стојиљковић, Душанка Срећковић, Драгана Крстић, Миљан Илић и Александар Димчић.

Координатор такмичења „Мислиша“ је Небојша Здравковић, а такмичења „Кенгур без граница“ Ангела Митић Младеновић. 

Поред свих наведених такмичења из математике која ће наша школа и ове године организовати, организују се и такмичења из програмирања у организације ДМС, као и у организацији заједнице електротехничких школа.

 Професори који предају програмирање у овој школској години су Иван Цветковић, Милан Станковић, Саша Стојковић, Мића Станковић, Ана Серафимовић и Ана Вељковић која је прошле године била председница Окружне комисије Окружног такммичења које је одржано у ТШ.

 Пуно среће и успеха желимо нашим ученицима у овој школској години!

Стручно веће математике и информатике

Радујемо се предстојећим часовима додатне наставе