Штампа

Такмичења из математике у овој и претходној школској години

У претходној школској години, више од 70 ученика наше школе је учествовало на разним такмичењима из математике. Почевши од школског такмичења, учествовали су на Општинско и Окружно такмичење у организацији Друштва математичара Србије и Подружнице Јабланички округ и такмичили се са ученицима гимназија по програму гиманзија. Затим је уследило такмичење „Мислиша2 у организације математичког друштва Архимедес и на крају такмичење „Кенгур без граница“ у организацији ДМС.

zahvalnica

На школском такмичењу најбоље пласирани ученици су нашу школу представљали на Општинском такмичењу из првог разреда Никола Ђокић, Светислав Вељковић, Милица Стојановић, из другог разреда Душан Димитријевић, Алекса Јовановић, Душан Павловић, Душан Благојевић, Јована Јовановић, Давид Станојевић, Никола Великов Антонина Михајловић, Александар Крстић, Мина Јовановић, Вељко Филиповић, из трећег разреда Зорица Пешић, Андрија Илић, Лука Марковић, Илија Спасић, Воин Јањић Слободан Станковић, Михајло Михајловић, Милан Миљковић, Дарко Николић и из четвртог разреда Вељко Цветковић и Богдан Живковић.

Никола Ђокић и Светислав Вељковић освојили су другу награду на Општинском такмичењу, Душан Димитријевић прву награду, Воин Јањић друго место, Илија Спасић четврто место.

На Окружном такмичњу Светислав Вељковић Похвалу, Душан Димитиријевић другу награду

Илија Спасић треће место Слободан Станковић четврто.

На такмичење „Мислиша“ изашло 9 ученика првог, 35 ученика другог разреда, 18 ученика трећег и 3 ученика четвртог разреда. Ђокић Никола, Марковић Лука и Пешић Зорица добили похвале за постигнуте резултате.

На такмичење „Кенгур без граница“ укупно изашло 3 ученика четвртог разреда, 10 ученика трећег разреда, 4 ученика другог  разреда. Марковић Лука освојио прву награду и Пешић Зорица  другу награду и тиме се пласирали на Државно финале такмичења. Милошевић Вељко II4 ,  Вељко Цветковић IV6,  Богдан Живковић  IV6  добили Похвале за постигнуте резултате.

Ове године актив  математике чине професори: Небојша Здравковић, Ненад Стаменковић, Сузана Цветановић, Ангела Митић Младеновић, Бојана Стојиљковић, Ивана Момировић, Марија Стојиљковић, Душанка Срећковић, Драгана Крстић, Миљан Илић и Александар Димчић.

Координатор такмичења „Мислиша“ је Небојша Здравковић, а такмичења „Кенгур без граница“ Ангела Митић Младеновић. 

Поред свих наведених такмичења из математике која ће наша школа и ове године организовати, организују се и такмичења из програмирања у организације ДМС, као и у организацији заједнице електротехничких школа.

 Професори који предају програмирање у овој школској години су Иван Цветковић, Милан Станковић, Саша Стојковић, Мића Станковић, Ана Серафимовић и Ана Вељковић која је прошле године била председница Окружне комисије Окружног такммичења које је одржано у ТШ.

 Пуно среће и успеха желимо нашим ученицима у овој школској години!

Стручно веће математике и информатике

Радујемо се предстојећим часовима додатне наставе