Штампа

Обележен дан школе

 У присуству ученика, наставника и гостију 18. марта свечаном приредбом је обележен Дан установе- 133. годишњицa од формирања прве занатске школе у граду и 73. од формирања Ниже металске школе.

- Своју образовно – васпитну мисију школа је почела давне 1886. године. За све ове године кроз школу је прошло двадесетак хиљада ученика. Из њених клупа стасали су многи мајстори, занатлије, привредници али и инжењери, професори, уважени научници, јавни и културни радници.

Приредба1Поетско вече

 

 

 

 

 

 

 

 Упоредо са редовном наставом своје креативне способности и различита интересовања, ученици исказују кроз ваннаставне активности. Резултати свих ових активности су огромни успеси наших ђака на општинским, окружним и државним такмичењима у знању како из општеобразовних тако и из стручних премета, стваралаштву, практичним вештинама и спорту. То је оно на шта смо посебно поносни, рекао је у обраћању присутнима директор Данко Данковић при чему је истакао велику заслугу наставника школе у постизању успеха ученика.

У програму, који су припремили наставници српског језика и књижевности Јелена Димитријевић и Анита Миљковић и наставник музичке културе Небојша Маринковић,су учествовали ученици прве, треће и четврте године школе. Они су извели драматизацију „Покондирене тикве“ Јована Стерије Поповића.

Највише признање наше школе – Плакета додељена је градоначелнику Града Лесковца др сци. мед. Горану Цветановићу. Најбољи ученици:

            Никола Ђокић I-5 ,

Душан Димитријевић II-5 ,

Лука Марковић III-5 ,

Вељко Цветковић IV -6 у четвртом степену и

Милан Милошевић III -12 у трогодишњем степену

добили су похвале, као и ђаци и њихови ментори који су освојили једно од прва три места на републичким такмичењима.

Овом приликом уручене су дипломе и награде најбољим ученицима на спортским такмичењима, као и пригодни поклони колегама који су у претходној години отишли у пензију.

ШахKoшарка