Штампа

,, Ч И Т А Ј М О Г Л А С Н О“ пети пут

Под слоганом ,,Што више читам мање се питам“

Поводом Националног дана књиге 28.02.2022. укључили смо се у акцију ,,Читајмо гласно“, како би заједно пети пут обележили овај датум.

Циљ ове заједничке активности јесте подстицање читања на матерњем језику, повезивање школске библиотеке и школе са локалном заједницом у циљу афирмисања матерњег језика, културе и уметности, као и промоције рада и сарадње школских библиотекара.

Читајмо гласно са ученицима у школској библиотеци, у учионици, испред школе, на игралишту, у парку, на тргу, на ливади...

IMG 5201 1

Тим поводом  колегенице и колеге, професори српског језика и страних језика обележили су овај датум на својим часовима у току данашњег дана.

Активност је почела у 5 до 12, што симболички представља крајње време да се окренемо неговању књиге и културе уопште.

Ученици наше школе читали су гласно омиљене љубавне и родољубиве стихове, као и одломке познатих дела из књижевности.

У реализацији активности ,,Читајмо гласно” учествовали су следећи ученици: Михајло Ђорђевић, Сара Цакић, Сташа Аритоновић I-8, Милан Николић IV-6, Анђела Тасић и Милан Ђинковић IV-9.                                                                                             Активност je реализована у складу са епидемиолошком ситуацијом, уз поштовање мера, због тога је мањи број учесника био присутан.

Активност ,,Читајмо гласно” реализовале Ирена Ћирић и Зорица Стојановић.                                                                                              Захваљујем се ученицима учесницима ове акције. Посебно бих се захвалила ученицима Алекси Јовић и Андрији Лазаревић, који су забележили овај догађај, како бисмо могли да га представимо широј публици.